Selecteer een pagina
Glazuur proeven

Hallo lezer,

Ik ben Annemieke de Knoop en wordt door mijn vrienden “MIEK” genoemd vandaar dat mijn site www.Kera-Miek.com echt helemaal bij me past. Ik woon en werk in de buurt van het Vredespaleis in Den Haag samen met mijn twee katten en hond.

Ik ben in 2018 gestart op de Nederlandse Keramiek opleiding NKO (voorheen SBB) daar ik echt het vak en de verschillenden technieken van handvormen en draaien onder de knie wil krijgen. Daarnaast vind ik het super interessant om ook echt zelf je glazuren te maken en tevens te snuffelen aan de verschillende decoratie technieken. Je leert lang niet alles in de drie jaar maar met extra cursussen kom je wel een heel eind. En er staan nog wat cursussen op mijn verlanglijst die helaas door Covid-19 een jaartje zijn opgeschoven.

Sinds 2020 ga ik ook een halve ochtend per week naar Plateelles van Paul Bartels in Pijnacker, nadat ik eerst bij Trudy Ottespeer ben begonnen.

Naast spelen met klei vind ik ook schilderen, tekening, edelsmeden, lezen, koken, bakken, tuinieren en wandelen met mijn hond heerlijk. En als het mooi weer is dan verhuis ik meestal met mijn beesten bende naar mijn vakantiehuisje in Brouwershaven (Zeeland).

Ik hoop in 2021 mijn examen te halen op het NKO en daarna nog het extra glazuurjaar te mogen volgen dus voorlopig zit ik nog even op school.

Veel plezier op mijn site